EBS första veckan

Första veckan på skolan är snart slut och vi har sjukt mycket att göra. Förutom att vi varje dag ska lära oss 6 olika drinkar (ingredienser, is, utseende osv) så har vi teoriprov väldigt ofta också. Vi har fått prova på att stå bakom baren o hälla upp drinkar, öva på free pouring (hälla utan mått) och fått introduktion till flairing (när man kastar runt flaskorna).

Det är väldigt många svenskar här, sen finns det tyskar, holländare, britter, danskar, fransmän och australiensare. Alla är jättetrevliga och hittills har det fungerat ganska bra med 35 pers, 1 kök o 3 duschar (även om det blir rätt trångt). Men vi lär oss med tiden tror jag nog. Dock så är det extremt kallt här inne, jag tror inte att de vet vad element är för det finns inga någonstans så hela huset är iskallt. Håller tummarna för värme snart.

Imorgon har vi ett stort prov på historien bakom vodka, gin, rum och tequila samt på distillation och fermentation. Det är ungefär halva boken, men vi har suttit och pluggat hela eftermiddagen så förhoppningsvis sitter en del av det nu. För att förebereda oss för provet har vi haft "masterclasses" med alla spritsorter där vi fått lära oss om historia, tillverkning osv. Vi har även fått smaka på flera sorter av allt och det har varit extremt äckligt men nödvändigt. Det är mycket barträning redan och vi har lärt oss 24 drinkar som vi övar o övar på, bara 56 kvar att plugga in. Men det är väldigt roligt och gruppen fungerar bra ihop även fast vi är så många (största gruppen som EBS Sydney har haft). 





Kommentarer:

1 Mamlan:

skriven

Hej hopp, från lilla Nora. Oj vad ni ska lära er mycket, men du är ju bäst på att memorera så det går säkert bra. Hur mår du? På riktigt alltså! Kramis mamma

2 Kattispappsen:

skriven

Synd att jag nästan blivit nykterist på äldre dagar. Hade varit spännande att testa era 80 drinkar om några veckor annars.

3 Pappa Staffan:

skriven

Ser professionellt ut med alla koncentrerade blickar i verklig miljö. Har massor med frågor som jag sparar tills vi ses, när vi ses..

4 günther kloth:

skriven

nu börja det o bli intresant jag tro jag får en känsla att får smaka något riktig spännande
hoppas du mår bättre o bättre varje dag hoppas värmen kommer snart puss o kram din morrfar omorrmorrr

Kommentera här: